Viofor JPS

Viofor  mágnesterápiás kezelés

Pulzáló Mágneses Mezős Stimuláció

Mágneskezelés - VIOFOR rendszer

A mágneskezelés célja a szervezet életTani működésének segítése a sejtszintű folyadékáramlás hatékony támogatásával. Fájdalomcsillapító és stresszoldó hatása a gyógyászatban és megelőzésben is indokolja alkalmazását. 

A magnetostimuláció alkalmazásának klinikai vizsgálatai azt mutatják, hogy a Viofor JPS készülék olyan mágneses teret képez, mely hatékony befolyást gyakorol az alábbi kóros állapotokban:

Fájdalomcsillapító hatás: a csont-támasztó rendszer degeneratív elváltozásainál: végtagoknál, degeneratív gerinc elváltozásoknál, ízületek reumatikus elváltozásainál. Kóros állapotoknál, melyek a lágyrészek fájdalmas elváltozásait okozzák: ízületen kívüli reumatizmus, lágyrészek poszttraumás állapotai, lágyrészek folytonosságának elváltozásai. Migrénes fájdalmak esetén.

Regeneráló hatás: csontrendszer gyógyulásának elváltozásai: állízület, elhúzódó csontgyógyulás, lágyrészek gyógyulásának elváltozásai, felfekvések, égések.

Perifériás keringésjavító hatás: lokális keringési zavar végtagokon, cukorbetegség okozta érbetegség, meszesedés okozta érbetegség, lábszárfekély, vérömlenyek felszívódásának gyorsítása, nyirokkeringési duzzanat csökkentése.

Oxigénadósságot csökkentő hatás: oxigénalapú sejtlégzésre - oxigén nélküli sejtlégzésre gyakorolt hatás által.

Neurózisok és a szimpatikus rendszer fokozott feszültségével járó állapotok: Főleg hosszas pszichés feszültség után kialakuló STRESSZ oldásánál.

Kozmetológiai kezelések: Akne, ekcéma, bőrfoltok és folytonossági hiányok- sebgyógyulás, felfekvések, lábszárfekély, vérömlenyek felszívódásának gyorsítása.

VIOFOR-TERÁPIA  kúraszerűen 10-15 alkalom

Segít a betegségek, sebek kezelésében, valamint a rehabilitációban.

- Hosszabb gyógyulási időt igénylő sérüléseknél pld. szakadások (izom, ín, szalag, stb...) A Vioforterápiával megakadályozható az izomsorvadások, felfekvések kialakulása. Tapasztalataink szerint Vioforterápiával a kezelési idő akár egy héttel, tíz nappal - lerövidül, és ez igaz a csonttörésekre is!

- Vioforterápia (magnetostimulációs kezelés) a később részletezett adjuváns hatások mellett a keringés élénkítését, a szervezet megemelt oxigénfelvételével és annak fokozott hasznosításával pozitív irányba irányítja. A táplálék és egyéb elemek felvételének szabályozását sejtszinten befolyásolhatjuk, s mindezt egy megnyugtató, pihentető, az idegrendszert nyugalomra stimuláló kezeléssel végezzük.

- A Vioforterápia (magnetostimuláció) egyidejű hatásai: fájdalomcsillapítás (dopping veszély nélkül!), az ödémák, hematómák gyorsabb rendeződése, spasztikus izmok oldása, trigger pontos kezelések - gyógyszer nélkül!

Pulzáló Mágneses Mező Stimuláció - RIR Fény + Mágneses aplikátor (vörös-infravörös)

Fájdalomcsillapító hatás

1. csont-ízület rendszer:

- gerinc és felső-, valamint alsó végtag csont-ízületi spondylosisa,

- ízületek rheumatoid gyulladásai (RA),

- Bechterew-kór,

- ízületi sérülések.

2. lágy szövetek:

- ízületen kívüli rheumatizmus, ún. fibromyalgiák

- lágy szövetek sérülései

- szövetek folytonosság-megszakítása utáni állapotok (műtét utániak is)

3. migrénes fájdalmak

Regenerációs hatás

1. csontrendszer:

- oszteoporózis, főleg postmenopauzás

(mind a profilaxist, mind a terápiát érinti),

- csontrepedések és törések utáni állapotok,

- csontrendszeren végzett műtétek utáni állapotok,

- álizületek.

2. lágy szövetek:

- trauma utáni állapotok bőr folytonosságának megszakításával és anélkül,

- égési sérülések,

- felfekvések.

Perifériás keringést javító hatás

1. végtag helyi keringési zavara:

- diabeteses angiopathia,

- szklerózis alapú angiopathia,

- lábszárfekélyek.

2. vérömleny felszívódásának gyorsítása.

Antispastikus hatás

- agyvérzés utáni állapotok,

- idegrendszer degeneratív elváltozásai, melyekben spaszticitás fordul elő.

Relaxaciós hatás

- neurózis,

- alvászavar,

- köznapi értelemben vett stressz, főleg hosszan tartó pszichés / szellemi feszültség után,

- koncentrációs zavarok.

Edzés utáni restitúció időtartamának lerövidülése

- sportedzés után,

- biológiai regenerációban.

4 érv, hogy miért érdemes pont Viofor JPS készüléket használni.

1. "Egészséged érdekében..." A környezet káros hatásaitól mentes egészséges emberi szervezet, mely a természetes földi mágneses teret kihasználja - ez a múlt. A megfelelően előállított pulzáló mágneses terek kedvező hatást fejtenek ki a sejtlégzés bizonyos folyamataira, mind az oxigént igénylőkre, mind az oxigén nélküliekre. A mágneses terek az endogén opiátok kiválasztásának fo­kozásával fájdalomcsillapító hatásúak. Hasonlóan beállíthatók a stresszoldó, altató programok, a beinduló melatonin termelése elősegíti a nyugodt, jó alvást. A Viofor készülék terápiás programmal is rendelkezik a rendszeres kezelést igénylő krónikus megbetegedések többségére. Mindeddig az ilyen kezeléseket kórházakban vagy magán terápiás központokban végezték. 

2. Mert nem csak megelőzésre, regenerációra és rehabilitációra is alkalmas! A magnetostimuláció célja a szervezet élettani működésének segítése. Megkönnyíti a homeosztázis fenntartását, s jól használható az egészségügyi megelőzés területén is, hiszen a természetes környezet változása és az egészségtelen életstílus és táplálkozás, fő okai a krónikus civilizációs betegségeknek. 

3. Nincs káros mellékhatása... A Viofor olyan készülék, mely a magnetostimulációhoz gyenge, a föld mágneses terének nagyságrendjével azonos erősségű mágneses teret használ. 

4. A Viofor.JPS a jelenleg ismert legkorszerűbb biofizikai elveket használja fel... (kifejlesztését az EU is támogatta...) A Viofor készülékben alkalmazott legújabb JPS rendszer (mint minden magnetostimulációs készülék, saját vezérlő függvényt (Viofor jelleggörbét +18 - új szabadalmat!) alkalmaz. A magnetomechanikus és elektrodinamikus hatásokon kívül az ionos-, ciklotronos hatást is kihasználja. Ennek köszönhetően az eddigieknél hatékonyabb ion szállítás érhető el a sejtmembránok környezetében és a hajszálerekben (más néven a mikrócirkulációban).