RUBY

Az ember egységes és a jóga szemlélete szerint megbonthatatlan egész. 

Így minden, amit teszünk, egész lényünkre hat. 

A test és az elme között szoros kapcsolat van, ezt sohasem szabad figyelmen kívül hagyni.  

Lássuk, hogyan segít a jóga a női panaszok enyhítésében...


Többek közt a jóga segítségével is ráébredhetünk a bennünk munkáló még nem tudatos folyamatokra, melyek néha olyan erősek, hogy hosszú időre meggátolhatják a továbbfejlődést az önismeret útján.

Ha zaklatottabbak vagyunk, azonnal felszínesebb, rapszodikusabb lesz a légzésünk, és feszesebbek, merevebbek lesznek az izmok is. Lazító nyújtással nem csak az izmok állapota változik meg, hanem gondolatvilágunk is: a rugalmas test rugalmassá teszi gondolkodásunkat. A betegségek olyan akadályokat gördítenek elénk, amelyekkel semmi kedvünk, de mégis meg kell birkózni. Legtöbb lelki és később testi probléma az elvárások miatti szorongás és a labilis indentitás miatt keletkezik.

A jóga segít a jelenben születő érzések, vágyak és félelmek tudatosításával nem csak az esetleges betegségeken úrrá lenni, hanem önértékelésünket objektívebbé tenni és önbizalmunkat erősíteni. A jóga segít az önmegismerésben és a feszültség, szorongás oldásában, de olyan esetben, is, amikor már valamilyen kialakult betegségből kell kisegíteni a kínlódó testet. A jóga komplex terápiás rendszerként segít rálátni a működési folyamatokra, segít közelebb kerülni önmagunkhoz, rendszeres gyakorlása pedig képessé tesz bennünket arra, hogy jobban oda tudjunk figyelni saját magunk testi és lelki folyamataira. 

A rendszeres gyakorlás vezet csak eredményhez - akár megelőzésképpen, akár a gyógyulás eszközeként.

A női jóga rejtelmei!

Nőnek lenni Neked is nagy felelősség, hiszen az élet sok területén kell helytállnod nap, mint nap. Folyamatos egyensúlykeresés ez a család és a karrier, az anyaság és a következetes munkaerő, a kedves feleség és a szigorú vezető szerepkörei között. Egyszerre kell megfelelned a szüleidnek, a gyerekeidnek, a férjednek, a kollégáidnak - a Világnak, mert Te vagy az, aki a stabilitást, és a támaszt jelenti számukra. De hol vagy Te? A mindennapok zűrzavarában Neked is szükséged van egy kis időre, amit kizárólag magadra fordíthatsz - amikor kikapcsolhatsz, feltöltődhetsz.

A női jóga hatásai

A női jóga nőiességed teljességére összpontosít, figyelembe véve különleges testi és lelki igényeidet. A női jóga speciális finomságával, fizikai és szellemi szinten is elősegítik a nőiséged átélését:

 • a jóga gyakorlatok hatással vannak az izmaidra, amelyek a különféle gyakorlatok révén erősödnek és nyúlnak - a csontjaidra, amelyek a nyomás hatására erősödnek. Segítségükkel minden szerved és szervrendszered edzés alá kerül
 • a női jóga elsődleges célja a gát, a hüvely területének, a has és a medence izmainak megerősítése és az altest energetikai rendszerének helyreállítása. Az ászanákkal mobilizálni tudod a csípőízületeidet, lazítani és egyben meg is erősíteni a csípőizületet körülvevő izmaidat.
 • a különféle görcsoldó és ciklust szabályozó gyakorlatok segítik egyensúlyba hozni a hormonháztartásodat
 • a helyes légzés kialakításával egyensúlyba hozza a hormonális működésedet, stabilizálja az idegrendszeredet és ezzel az érzelmeidet is
 • segít az intim területeket érintő betegségek megoldásában, és azok lelki hátterének feltárásában
 • a női jóga gyakorlatok elcsendesítik az elmét, megnyugtatják a zaklatott idegrendszert - segít ingerlékenység, rossz hangulat vagy stresszes életmód esetén
 • enyhíti a menstruációs görcsöket - harmonizálja a menstruációs ciklust.
 • megelőzi az aranyér-problémákat, a szél- és széklettartási problémákat, a méhsüllyedést és -előreesést, hüvelyrenyheséget.
 • a női szervek energetikai egyensúlyának helyreállításával, valamint a rendszeres mentális gyakorlatokkal megoldást nyújthat a rendszertelen vérzésre, termékenységi problémákra, javítja a szexuális élet minőségét
 • testileg-lelkileg felkészít a gyermekvárásra,
 • visszaállítja a várandósság alatt átalakult női test kondícióját.
 • enyhíti a változókor tüneteit

Amennyiben saját magad szeretnéd kézbe venni nőiségedet, szeretnéd megérteni a belső folyamataidat, újra egységbe hozni magadat, akkor ez a jó választás a számodra.

A V.I.P. Ruby kimondottan nőknek szól. 

Molnár Éva - 06/30/459-8110

Felnőtt és gyermek jóga oktató, jógaterapeuta, Mozgásfejlesztő Terapeuta (MGT